Известие

Collapse
No announcement yet.

Вода под стелката на пасажера

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Вода под стелката на пасажера

Колеги преди 2-3 седмици си смених стария филтър-купе с нов също така очистих и мизериите отпуших канала на пластмасата над филтъра също така и дупката където се оттича водата по ламарината. И си викам готово всичко е очистено и няма да се мокри вече стелката на пасажерското място да ама не !

Днеска бутам то пак мокро от къде влиза тази вода незнам всичко е очистено и немога да проумея от къде влиза тази вода.

Ето предоставям снимки да видите къде в жабката мокрее и се вижда че има вода.

Мисълта ми е от къде "извира" тази вода там?
    Attached Files
    Without heart we would be mere machines

Пипнали го с ръка? На мен ми пролича на опадало покритие на жабката
    Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Виж си нивото на антифриза, да не е от него

Comment

Предното ти стъкло сменяно ли е?
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

@tonov:Не, предното стъкло е оригиналното мисля с ориг. печат, незнам предния собственик дали го е сменял.

@Георги Живков: Нивото на антифриза ми е добре, то каква връзка има?

@Alamo: Пипах го с ръка влажно е и мокрее.

Comment

При мен също капе от пасажерската страна, но и от шофьорската, даже повече. Порових се във форума (и чуждите), свалих кората (само тази до чистачките), бръкнах и изчистих дупката в средата, дето отвежда водата в коша. Не се оправи. Въпроса ми е, има ли друга дупка за оттичане освен тази в средата, понеже не съм махал кората под чистачките ? След работа ще махна и нея, но до колкото успях да видя, под нея не се виждат мръсотии, може би капе през дупката за кабелите към коша ?
            Alfa 156 Selespeed 2001, Alfa 147 Selespeed 2002, Alfa 156 JTS FL Selespeed 2005.
            "My engine started rattling like the proverbial biscuit-tin-dwelling skeletal onanist while on holiday in deepest darkest Wales"

Comment

При мен два пъти е ставала локва, но само когато колата е паркирана с по високо качени задни гуми и е под наклон. Не знам дали това има някакво значение или интензивността на валежа, но аз така си мисля.
              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
              К.М.

Comment

Сега се сещам, че по време на бруталния дъжд (преди 2-3 седмици май беше), не влезе капка вода, а сега на лекия но продължителен дъжд стана локва. Но 1-вия път беше паркирана с малък наклон назад, а 2-рия с наклон напред. Едва ли така е проектирана колата... по-скоро някой е пипал небрежно, сменял филтър или нещо друго.
                Alfa 156 Selespeed 2001, Alfa 147 Selespeed 2002, Alfa 156 JTS FL Selespeed 2005.
                "My engine started rattling like the proverbial biscuit-tin-dwelling skeletal onanist while on holiday in deepest darkest Wales"

Comment

stef_nikolaev : Колега пипал ли си жабката където съм постнал снимките да видиш дали мокрее и е влажно?
                  Направо от къде извира тази вода незнам. Но явно не е само при мене.

Има още една дупка освен тази на кората над филтъра. тя е точно по средата на "коша" както викаш ти. Аз и там съм очистил всичко няма нищо. Но там от жабката продължава да е влажно.

Comment

Пипал съм я, не е мокра, но имай предвид, че колата ми е 147-ца, нз дали са различни относно отвори и възможности за теч... след работа ще се ровя по-подробно и ще пиша после, явно няма да избягам от свалянето на чистачките, дано поне реша проблема.

Comment

Има и острани дупки за оттичане на водата - под пантите на капака под черните пълнители, които приличат на дунапренени. Извади ги и виж там да не се е събрала мизерия (почти сигурно е че има ако не си чистил). Може пък оттам да прелива.

Comment

@stef_nikolaev
                        Каква е тази дупка по средата ? Да не говориш за тази, малката на пластмасата над филтъра? При мен има само две дупки (доволно големи) - отляво и отдясно- които изхвърлят водата в двигателния отсек посредством два къси маркуча (между двигателя и купето).

@tonov
                        Колега, имаш ли някаква снимка, че аз оня ден ги свалях, и ръчкаш с някаква тел на посоки, ама не открих там отвори?
                        Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                        Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                        Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                        Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                          @tonov
                          Колега, имаш ли някаква снимка, че аз оня ден ги свалях, и ръчкаш с някаква тел на посоки, ама не открих там отвори?
                          Съжалявам, нямам

Comment

Най вероятно е от разлепен преден прозорец,независимо че е оригиналния,напоследък е често виждано явление
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Слушай сега,сваляш чистачките и махаш двете пластмасови кори под тях,почистваш и намираш ДВА отвора в металната вана,единият в средата,другият по в ляво.В тях има натикани сплескани маркучи,не ги почиствай,просто ги изхвърли и край на проблема.
                              Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Working...
                              X